Omgeving

Zorgvlied is een rustig en klein gemoedelijk dorpje aan de rand van het prachtige Drents Friese Wold. Het Oude Dorpscafé bevindt zich aan de stijlvolle Dorpsstraat. Een klinkerweggetje met aan weerszijden enorme eiken. In de omgeving kun je eindeloos wandelen, fietsen en paardrijden. Aan de andere kant van het dorp ligt eveneens een prachtig bos: Boschoord. Vanuit ons dorp zijn er verschillende wandelroutes dmv gekleurde paaltjes uitgezet, beide kanten op.

In het dorp zijn een aantal gezellige gelegenheden waar je de avondmaaltijd kunt gebruiken. Mee-eten met de pot in Het oude Dorpscafé kan ook.  Wil je samen met me koken op een houtvuurtje? Ook dat kan als het weer het toelaat....

 

In het nabijgelegen dorp Elsloo kun je bij Hulzinga fietsen huren en laten bezorgen. 

 

Houtvuur koken
Paardrijden

Aan de andere kant van ons dorp, in Wateren, vind je de Ludanchelo hoeve,  waar je kunt paardrijden of een huifkar huren! Tevens is het mogelijk om je eigen paard mee te nemen en daar te stallen. Informeer daar naar de mogelijkheden.

Vind je de grote paarden iets te...? Dan wil je misschien met onze eigen Shetlanders mee voor een ritje op de menwagen door de bossen? Je eigen shetlander meenemen kan ook: er is hier een extra inloopstalletje beschikbaar. Je kunt heerlijk mennen in de bossen rondom.

Mennen, Shetlanders
Boschoord

Iets verder weg ligt Frederiksoord: daar vind je Museum de Proefkolonie https://proefkolonie.nl/ Het verhaal en gebied van De Maatschappij van Weldadigheid is op de Unesco Werelderfgoedlijst beland. Naast het museum is er nog veel meer te beleven in de kolonie. Een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen hoort er dan natuurlijk ook bij. Een zeer interessante historie.

Zwemmen is heerlijk in het Canadameer. Winterzwemmen wordt daar eveneens wel gedaan. Slechts 3,4 kilometer op de fiets, wandelend en met de auto te bereiken. De naastgelegen Spartelvijver is speciaal aangelegd om je hond(en) lekker te laten rennen, spelen en zwemmen. Ook met je paard of pony mag je daar komen.

Canadameer

Vanuit Zorgvlied kun je iets verder weg gezellige steden zoals Steenwijk en Meppel bezoeken. Leeuwarden is een prachtige stad. Of ga naar de Friese Meren, De Weerribben, Giethoorn of de Hunebedden in Havelte. Diever en Dwingeloo zijn tevens zeer de moeite waard. Er is enorm veel te zien en te beleven in de omgeving.

Slechts op 4km afstand in Boijl, bevindt zich Sauna Het Friese Woud, waar je heerlijk een dagje kunt relaxen.

 

Een regenachtige dag? Wat dacht je van het bijzondere Museum van de Valse kunst in Vledder? Of wil je meer kunst? Ga dan naar Het Drents Museum in Assen.

 

In de omgeving bevinden zich eveneens lekker kneuterige adresjes. Vraag naar mijn ideeën voor lekker sneupen in tweedehands winkeltjes of leuke kringloopwinkels.